Brake Problem with New 2013 Challenger - Dodge Challenger Forum: Challenger & SRT8 Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 03-07-2013, 08:36 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 101
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Brake Problem with New 2013 Challenger

2013 SRT8 Manual and yestersay I started having some brake problems. It started when... In stop and go traffic...the same amount of pressure to slow the car, would either cause the brakes to grab or there being no response.

Tonight getting in the car to drive home, before starting it up... I found the brake pedal hard as a rock... No reserve. Then, tonight, after sitting on 15 minutes... Same thing.

Vacuum leak? Bad booster?
jmatero is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 03-07-2013, 09:38 PM
Lifetime Premium Member
 
O_Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: USA
Posts: 865
Thanks: 318
Thanked 349 Times in 225 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jmatero View Post
2013 SRT8 Manual and yestersay I started having some brake problems. It started when... In stop and go traffic...the same amount of pressure to slow the car, would either cause the brakes to grab or there being no response.

Tonight getting in the car to drive home, before starting it up... I found the brake pedal hard as a rock... No reserve. Then, tonight, after sitting on 15 minutes... Same thing.

Vacuum leak? Bad booster?
dealership!

13 Chall,SRT8,6sp,Hurst Shift,DiabloTuner,Whtline cradle bushings,REM A/TensionArms+ Camber Lks+Tower Braces, Progress Swaybars w/adj. end lks,EIBACH Multi Pro R2’s,C Can, 84FastmanTB,AFE MagForce Stage2,MF CompExhaust,DBA4000Rotors,ATE200Fluid,StoptechLines,OEMpads, CarbotechXP20Track,WretchedMotorsportsPrep’d,AprCFWingGTC300 ,CFSplitter,BBS CHR 20x9w/275/35AdvanSportA/S, Trckset 18x9 BravadoTribute w/275/35FalkenAzenisRT-615K, 0w40 SRT Pennzoil/Amsoil, SRT Filter, RP rear diff, MoparATF,180Tstat
O_Racing is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 03-07-2013, 10:28 PM
Super Moderator
 
Hal H's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Portland, OR
Posts: 7,989
Thanks: 1
Thanked 1,202 Times in 826 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'd suspect a faulty vacuum booster - erratic brake pedal pressure (or being grabby with poor modulation) is a typical symptom.

2009 R/T 27J pkg (6 speed MT) ordered 7/17/08, born 10/23/08, home 11/13/08

Eibach Sportline Suspension * Hotchkis Sway Bars
Razor's Edge rear tension arms * Nitto 555 Extreme 265/50-18"
392 Cam & DiabloSport CMR tune
Hurst /G&K modded short-throw shifter
'70 Challenger R/T graphics (hood/bodyside) * Black gauge faces, lighted needles
Hal H is offline  
The Following User Says Thank You to Hal H For This Useful Post:
driller (03-09-2013)
post #4 of 18 (permalink) Old 03-08-2013, 08:12 PM
Senior Member
 
Fast Freight's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Maryland
Posts: 415
Thanks: 0
Thanked 32 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure you check the Lemon Laws for your state.....In Maryland, a problem with brakes or steering MUST be fixed in the first visit or the car must be replaced or your money refunded!!



2012 R/T Plus
Header Orange
Hurst AutoStick
Magnaflow Competition Exhaust
Fast Freight is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 03-09-2013, 12:33 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 101
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Well, brought it in and they were unable to reproduce the brake issue. And they said it is normal for the car to sit a period of time and have no reserve boost befor starting the motor. Can anyone here confirm that, after sitting overnight, their brake pedal is hard as a rock before starting up?

Mine becomes that way in 20 minutes.
jmatero is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 03-09-2013, 03:43 AM
Premium Member
 
GaryT's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Chillicothe, Ohio
Posts: 817
Thanks: 7
Thanked 161 Times in 127 Posts
Garage
Feedback Score: 1 reviews
Mine has been stored since November, and even when I start it up once every 3-4 weeks, the brake pedal feels normal.
GaryT is online now  
post #7 of 18 (permalink) Old 03-09-2013, 04:48 AM
Lifetime Premium Member
 
Yellow Jacket 2012's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Northern Jersey
Posts: 6,308
Thanks: 578
Thanked 1,845 Times in 1,121 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have noticed on startup the pedal is hard but being my first molar never gave it a second thought. Why not go to your dealer and ask to try one or two more on the lot to compare? The sensitivity is more of an issue than the feel after sitting.

As I have grown older, I've learned that pleasing everyone is
impossible- but pissing everyone off, is a piece of cake.



Yellow Jacket 2012 is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 03-09-2013, 05:20 AM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 26
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Re: Brake Problem with New 2013 Challenger

Wow... Have a 2012 Jeep Grand Cherokee that doe same thing, had dealer review and they tried the possible vacuum leak and changed a part near the booster, still does it, start doing this at 1500 miles and now have 10000 without degradation in braking performance. I have a 2013 challenger with 1600 miles and so far it is good, pedal has play. Will have service 2 next week on Cherokee and have them check again.

Sent from AutoGuide.com Free App
Maccam26 is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 03-09-2013, 07:35 AM
Senior Member
 
rayzazoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: In my Challenger
Posts: 4,923
Thanks: 388
Thanked 891 Times in 518 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Brake Problem with New 2013 Challenger

I wonder if you have an air bubble in the brake lines. You might need a brake fluid flush.


Sent from AutoGuide.com App


2015 376 cu-in SRT S/C Hellcat Torred (Tori 3.0) (ordered; BX)
2012 392 cu-in SRT8 Tungsten (IronMaiden) - 12.847 @ 109.89 mph
2010 370 cu-in SRT8 Torred (Tori 2.0)- 12.604 @ 112.11 mph (Spartan Cam) / 12.817 @ 110.05 mph
2009 345 cu-in R/T Torred (Tori 1.0) - 13.291 @ 103.67 mph

Bolt-On Mod Information
rayzazoo is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 03-10-2013, 08:20 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Brembo brakes squealing badly

Anybody have problems with their Brembos squealing when applied? Bought my 2009 SRT about 4weeks ago. The second day I had it I noticed the noise. Brought the car back to dealer and they said there's nothing wrong! Brembos make noise, it's normal. I was upset that I paid $31,000 for a car squealing. They said front brakes were 90% good and rear were 65% good. I finally had enough and took it to them again demanding them to do something. The manager told the service dept to resurface them a little bit. He said the rotor could of been glazed. It worked about a week, and they are doing it again! Any input guys?
SrtSteve is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Dodge Challenger Forum: Challenger & SRT8 Forums > General, Performance, and Technical > General Challenger Discussion > Challenger Issues & Problems

Quick Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8 Speed for GC SRT Go Goody The Garage: For OTHER car talk 5 07-20-2013 06:21 PM
Canada - 2008 MSRP about 50,000 money2burn General Challenger Discussion 6 08-05-2011 01:28 PM
Mopar(R) Reveals Dodge Challenger Drag Race Package Cars at the 29th Annual Mopar Mil SRT8 WOOLF General Challenger Discussion 2 07-14-2008 04:48 PM
History Of The Dodge Challenger Pony Car - 1970 to 2006 Rambit General Challenger Discussion 4 02-10-2008 09:01 PM
Dodge Challenger to be built at Brampton, Ontario plant ekool Dodge Challenger News 2 02-15-2007 09:42 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome