no start with remote - Dodge Challenger Forum: Challenger & SRT8 Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 11-01-2012, 05:38 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
no start with remote

2010 chanllenger all of a sudden won't start with either remote only will beep once and does nothing.
revboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 12-06-2012, 06:18 AM
Senior Member
 
Av'sfan's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Colorado Springs CO.
Posts: 382
Thanks: 13
Thanked 16 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had the same thing happen about a year ago... Had to go to the dealer for an update. Hasn't done it since!!!

Hurst equipped,Tuned by ********* Tuning,180 jet thermo, Corsa Exhaust, Mopar CAI, BT Catch Can
Av'sfan is offline  
#3 (permalink) Old 12-25-2012, 01:27 AM
Junior Member
 
Jordan7373's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Garland TX
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had an 09 that did that too it was ok as long as it wasn't too cold out 45 degrees or below give or take and it will beep once and nothing... but warming up around mid day it worked fine. and not once ever did I have a problem during spring or summer. Had the 09 for 2 years and I played around a lot with that and I have no doubt the temperature outside is what was effecting mine

MODS so far
Borla exhaust, HHP High Flow cats, K&N Airraid intake system

More MODS to come
Jordan7373 is offline  
#4 (permalink) Old 12-27-2012, 01:48 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 137
Thanks: 30
Thanked 4 Times in 4 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
it can be temperatures, but for my 09 SRT8, i went to the dealer and they wanted to check all these things, even under warranty, so i decided to check the battery first in the remote. Turns out, it was the battery in the remote and just spent 6 dollars to get the battery replaced =]
i suggest you try that first
straps is offline  
#5 (permalink) Old 01-24-2013, 02:58 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
there is a tsb for intermittant remote start function. It needs a flash.
s14311j is offline  
#6 (permalink) Old 05-11-2013, 11:42 AM
Senior Member
 
diver88's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth
Posts: 1,130
Thanks: 135
Thanked 169 Times in 136 Posts
Feedback Score: 0 reviews
how about for a new 2013 with 23 miles? when the car was delivered it worked fine, later that day I tried using the fob and the horn honked once.. no start. I got in the car and the dash said "Ignition mode on", I pressed the brake it started, I pulled it down into drive, back into park....cut it off. got out and the remote start worked fine. next day doors were locked (I didn't lock them) and touching the door handles didn't unlock them, had to use the fob.. remote start not working again. after getting in starting and getting out it worked again. I figured I was doing something wrong and had no idea what.

Plum Crazy 2013 R/T Classic Challenger
Auto, Super Track Pac, Anti Spin, Sunroof, Classic II Wheels
diver88 is online now  
#7 (permalink) Old 06-23-2013, 03:16 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Nanaimo BC
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
First the fob I used daily stopped working keyless go, with all other functions still working. I switched to the other fob until that one stopped keyless go 6 months later. I swapped batteries in both fobs and the keyless go still wouldn't work. The dealership tried flashing the fob and several other things with no luck. Once in awhile I can get it to work if I hold the fob next to the start button but it only works once in 10 tries. The dealership says it is not covered in my extended warranty so I need to pay 180 bucks for a new one that works. No way am I doing that. Looks like I am turn key from now on.
Anyone else have this problem?

Last edited by rocker1967; 06-23-2013 at 03:17 PM.
rocker1967 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Dodge Challenger Forum: Challenger & SRT8 Forums > General, Performance, and Technical > General Challenger Discussion > Challenger Issues & Problems

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Challenger Forum: Challenger & SRT8 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote Start ... kinda buggy? skeety General Challenger Discussion 23 12-01-2013 12:38 PM
Engine Stall after Hot Start BadBlackR/T305 Challenger Issues & Problems 7 03-08-2013 02:03 AM
Remote Start - Who has it? Jboates General Challenger Discussion 51 01-27-2013 04:36 PM
Remote start 1BAD383 General Challenger Discussion 7 08-23-2012 08:20 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome