Dodge Challenger Forum banner

MoparPartsGiant?

23K views 25 replies 17 participants last post by  kenneth.a.powell  
#1 ·
Witam.
Mam nadzieję, że to właściwa sekcja dla tego wątku, jeśli nie, proszę przenieść!

Zastanawiam się, czy ktoś ma jakieś doświadczenie w zamawianiu z MoparPartsGiant i jaka jest wasza opinia/recenzja na ich temat.

Zamówiłem nowy zawór odpowietrzający i wąż 5. tego miesiąca i zanim złożyłem zamówienie, było napisane, że przewidywana dostawa będzie do końca tygodnia, potem po złożeniu zamówienia napisano, że przewidywana dostawa będzie 15., a przez cały ten czas status mojego zamówienia to "w trakcie realizacji" (od prawie tygodnia), a teraz nawet pisze, że przewidywana dostawa to 09.12-12.12 (jutro).

Zrobiłem więc szybkie wyszukiwanie w Google i jest strona z mnóstwem negatywnych recenzji na 1 gwiazdkę, ale jest też inna strona z mnóstwem pozytywnych recenzji. Osobiście zaczynam mieć z tego powodu złe przeczucia, ale pomyślałem, że zobaczę, co wy o tym myślicie/czy ktoś z was miał już z nimi do czynienia.

#3 ·
Witajcie. Mam nadzieję, że to właściwa sekcja dla tego wątku, jeśli nie, proszę przenieść!

Zastanawiam się tylko, czy ktoś ma jakieś doświadczenie w zamawianiu z MoparPartsGiant i jakie są wasze doświadczenia/opinie na ich temat.

Zamówiłem nowy zawór odpowietrzający i wąż 5. tego miesiąca i zanim złożyłem zamówienie, było napisane, że przewidywana dostawa będzie do końca tygodnia, potem po złożeniu zamówienia było napisane, że przewidywana dostawa jest na 15., a przez cały ten czas status mojego zamówienia był "w trakcie przetwarzania" (od prawie tygodnia), a teraz jest nawet napisane, że przewidywana dostawa to 09.12-12.12 (jutro).

Zrobiłem więc szybkie wyszukiwanie w Google i jest strona z mnóstwem negatywnych recenzji z 1 gwiazdką, ale jest też inna strona z mnóstwem pozytywnych recenzji. Osobiście zaczynam mieć z tego złe przeczucia, ale pomyślałem, że zobaczę, co o tym myślicie/czy ktoś z was miał z nimi wcześniej do czynienia.
Zamówiłem i otrzymałem od nich nowy kolektor dolotowy 6.4 w listopadzie bez żadnych problemów. Dobra zniżka nawet z kosztami wysyłki. Czas dostawy może zależeć od tego, czy część jest w magazynie, czy nie. Zazwyczaj zamawiam za pośrednictwem lokalnego dealera, ale ta zniżka była tak duża, że użyłem ich zamiast tego i byłem zadowolony z ich obsługi.

#4 ·
Jestem prawie pewien, że wszystkie te strony z częściami Mopar to tylko interfejsy obsługiwane przez poszczególnych dealerów. Zrealizują zamówienie z własnego magazynu, jeśli go mają, w przeciwnym razie złożą zamówienie u dealera na część i wyślą ją do Ciebie bezpośrednio z magazynu innego dealera - co może trochę potrwać.

#12 ·
Jestem prawie pewien, że wszystkie te strony z częściami Mopar to tylko interfejsy obsługiwane przez poszczególnych dealerów. Zrealizują zamówienie z własnego magazynu, jeśli go mają, w przeciwnym razie złożą zamówienie dealerskie na część i wyślą ją do Ciebie z magazynu innego dealera - co może trochę potrwać.
Zgadzam się, większość z tych stron to po prostu salony dealerskie. Ta strona wydaje się być tylko miejscem z częściami o nazwie Autobest. Więc jak powiedział yzf1999, po prostu zamawiają części i wysyłają je do Ciebie. Chociaż nie korzystałem z tej konkretnej strony. Zamawiałem z podobnych miejsc i nie miałem żadnych problemów. Są tylko pośrednikiem.

#6 ·
Sprawdź z @stevewhite, zanim zamówisz od kogoś innego.
Sprawdzam zarówno ich stronę z częściami (stevewhiteparts.com), jak i ich sklep eBay - czasami jeden lub drugi ma lepszą cenę.
Ponadto zawsze sprawdzam Amazon i robię wyszukiwanie w Google Zakupy. Nigdy nie wiesz, gdzie możesz znaleźć okazyjną cenę za tę samą część.

#7 ·
Używałem MPG w przeszłości, kiedy nie mogłem znaleźć go nigdzie indziej, wszystkie strony zawsze będą twierdzić, że mają go w magazynie, ale będą zamawiać w trybie backorder to, czego nie mają, czasami wygrywasz, czasami przegrywasz.

Nie traktowałbym SteveWhite Motors inaczej, ponieważ miałem takie samo doświadczenie w przeszłości, co najmniej dwa z pięciu razy, kiedy korzystałem z ich strony, a ich ceny nie są unikalne na tyle, aby uznać je za wyższe niż reszta, znajdź kogo możesz, gdzie możesz i miej nadzieję na najlepsze.

• Like
Reactions: Kwantumnaut
#8 ·
Nie traktowałbym SteveWhite Motors inaczej, ponieważ miałem takie samo doświadczenie w przeszłości, co najmniej dwa z pięciu razy, kiedy korzystałem z ich strony, a ich ceny nie są unikalne na tyle, aby uznać je za lepsze od reszty, znajdź kogo możesz, gdzie możesz i miej nadzieję na najlepsze.
Sprawdzam również rockauto i carid.com
Zazwyczaj używam stron RA i SW do odwołań krzyżowych części, a następnie szukam najlepszej ceny. Wydaje się, że najlepsza cena rzadko jest w tym samym miejscu dwa razy - zawsze warto rozejrzeć się po sklepach.

#9 ·
Zawsze zaczynaj od lokalnego dealera. Prawdziwi ludzie, oko w oko i bez kosztów wysyłki. Współpracowałem z MPG bez problemów, ale jestem świadomy ich problemów z ocenami. Powodzenia.

#10 ·
Zawsze zaczynaj od lokalnego dealera. Prawdziwi ludzie, oko w oko i bez kosztów wysyłki. Handlowałem z MPG bez problemów, ale jestem świadomy ich problemów z ocenami. Powodzenia.
Mój lokalny dealer jest zawsze droższy. Kupowanie online, łącznie z wysyłką, jest dla mnie tańsze - a do tego mogę to wszystko zrobić z domu. Pójdę do lokalnego dealera tylko wtedy, gdy będę musiał spróbować zdobyć część tego samego dnia.
Zamówiłem nawet u dealera oddalonego o 40 mil i pojechałem odebrać część - i nadal wyszedłem ponad 100 dolarów taniej niż u najbliższego dealera, nawet po uwzględnieniu paliwa za przejazd.

#15 ·
Miałem wspaniałe doświadczenie z Mopar Parts Giant, kiedy kupiłem gumowe listwy dachowe, które wymieniłem i mieli najlepsze ceny w porównaniu do innych, które sprawdzałem. Moje części potrzebowały 9 dni od dnia złożenia zamówienia do dostawy do mojego domu!

#16 ·
Właśnie otrzymałem dzisiaj zamówienie od MPG. Zamówiłem te same cztery małe części od innego internetowego dostawcy OEM i otrzymałem od nich e-mail z informacją, że trzy z czterech części są zamówione w kraju i niedostępne. Postanowiłem spróbować innego dostawcy, w tym przypadku moparpartsgiant. Kilka dni później otrzymałem e-mail z informacją, że jeden przedmiot jest zamówiony w Chrysler Parts Center i że całe zamówienie zostanie wysłane, gdy tylko dotrze. Dostawa do mnie zajęła łącznie 11 dni od daty zamówienia.

Sprawdziłem części Steve White przed złożeniem zamówienia. Ceny były zbliżone, ale wysyłka była prawie dwa razy droższa. Całkowita kwota zamówienia wyniosła 74 USD w porównaniu do 60 USD.

#17 ·
Otrzymałem dziś zamówienie od MPG. Zamówiłem te same cztery małe części od innego internetowego dostawcy OEM i otrzymałem od nich e-mail z informacją, że trzy z czterech części są na zamówienie krajowym i niedostępne. Postanowiłem spróbować innego dostawcy, w tym przypadku moparpartsgiant. Kilka dni później otrzymałem e-mail z informacją, że jeden przedmiot został zamówiony z Chrysler Parts Center i że całe zamówienie zostanie wysłane, gdy tylko dotrze. Dostawa do mnie zajęła łącznie 11 dni od daty zamówienia.

Sprawdziłem części Steve White przed złożeniem zamówienia. Ceny były zbliżone, ale wysyłka była prawie dwa razy droższa. Całkowita kwota zamówienia wyniosła 74 USD w porównaniu do 60 USD.
W zależności od tego, gdzie jesteś, wysyłka z Karoliny Północnej może być wysoka. Podobnie jak olej napędowy. Ale moje doświadczenia z STW były po prostu niesamowite. W sobotę otrzymałem nową rurę Shaker do airbox. Mój lokalny dealer twierdził, że nawet nie może jej dostać. SWM to zrobiło. W świetnej cenie zaledwie 8 dolarów wysyłki do Alabamy. (y)

#18 ·
Luke wspomniał wcześniej, aby skontaktować się z nimi w sprawie wysyłki. Strona Mopar często zawyża koszty wysyłki.

#23 ·
Trzymaj się z daleka od moparpartsgiants.com. Dzwonię i pytam, czy mają mój czujnik na stanie. Czekałem tydzień i w końcu zadzwoniłem, a oni odpowiedzieli, że część została wycofana. Wiedziałem już, że została wycofana przez fabrykę i wspomniałem o tym mopar parts giant, że nie jest już dostępna od mopar, a mimo to powiedzieli mi, że mają ją na stanie. Nigdy nie wysłali mi e-maila ani nie powiadomili mnie, że część nie nadchodzi. Gorąco polecam trzymanie się z daleka od tej firmy. Dziękuję

#24 ·
MoparPartsGiant oszukał mnie online, a ich polityka zwrotów nie zadziałała. Zostali zmuszeni do zwrotu 665 $ na moje konto Paypal, ale utknąłem z opłatą za wysyłkę w wysokości 204 $ za dwie półosie, które nawet nie były zbliżone do tego, co zamówiłem. Zrobiłem zrzut ekranu z moich zakupów, który pokazywał, że zamówiłem prawidłowe numery części. Po prostu wysłali cokolwiek chcieli. Myślę, że firma to tylko jakiś facet w swojej piwnicy z fantazyjną stroną internetową - jak powiedziałeś, on ma ZERO zapasów. Strony z 5 gwiazdkami to płatni recenzenci, a więc kłamcy. Cały czas dostaję oferty od chińskich firm, w których proszą mnie o kupno czegoś od nich, jak na przykład skaner/programator dwukierunkowy, a jeśli napiszę pozytywną recenzję, obiecują zwrócić mi cenę zakupu.

This post has been deleted
#25 ·
Witajcie. Mam nadzieję, że to właściwa sekcja dla tego wątku, jeśli nie, proszę przenieść!

Zastanawiam się tylko, czy ktoś ma jakieś doświadczenie w zamawianiu z MoparPartsGiant i jakie są wasze doświadczenia/opinie na ich temat.

Zamówiłem nowy zawór odpowietrzający i wąż 5. tego miesiąca i zanim złożyłem zamówienie, napisano, że przewidywana dostawa będzie do końca tygodnia, potem po złożeniu zamówienia napisano, że przewidywana dostawa będzie 15., a przez cały ten czas status mojego zamówienia to "w trakcie realizacji" (od prawie tygodnia) i teraz nawet pisze, że przewidywana dostawa to 09.12-12.12 (jutro).

Zrobiłem więc szybkie wyszukiwanie w Google i jest strona z mnóstwem negatywnych recenzji z 1 gwiazdką, ale jest też inna strona z mnóstwem pozytywnych recenzji. Osobiście zaczynam mieć z tego powodu wrażenie oszustwa, ale pomyślałem, że zobaczę, co wy o tym myślicie/czy ktoś z was miał z nimi wcześniej do czynienia.
Mam dokładnie ten sam problem w tej chwili. Czy kiedykolwiek otrzymałeś część lub zwrot pieniędzy?

This post has been deleted
#26 ·

Zastanawiam się tylko, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z zamawianiem z MoparPartsGiant i jakie są wasze doświadczenia/opinie na ich temat.

Zamówiłem nowy zawór odpowietrzający i wąż 5. tego miesiąca i zanim złożyłem zamówienie, napisano, że przewidywana dostawa będzie do końca tygodnia, potem po złożeniu zamówienia napisano, że przewidywana dostawa jest 15., a przez cały ten czas status mojego zamówienia to "w trakcie realizacji" (od prawie tygodnia), a teraz nawet pisze, że przewidywana dostawa to 09.12-12.12 (jutro).

Zrobiłem więc szybkie wyszukiwanie w Google i jest strona z mnóstwem negatywnych recenzji z 1 gwiazdką, ale jest też inna strona z mnóstwem pozytywnych recenzji. Osobiście zaczynam mieć z tego złe przeczucia, ale pomyślałem, że zobaczę, co o tym myślicie/czy ktoś z was miał z nimi do czynienia wcześniej.
Moje doświadczenia z Mopar Parts Giant były wręcz irytujące. Jeśli rozważasz zamówienie od nich, nie rób tego. Ich tak zwana "obsługa klienta" to kompletny żart i wydają się nie mieć zamiaru honorować polityki zwrotów, którą dumnie wyświetlają na swojej stronie internetowej.

Po zamówieniu części na podstawie informacji podanych na ich stronie (które okazały się nieprawdziwe), postępowałem zgodnie z podaną przez nich procedurą zwrotu. Niezwłocznie złożyłem wniosek o zwrot, odesłałem przedmiot w idealnym stanie i czekałem. I czekałem. I czekałem jeszcze trochę. Komunikacja z ich strony była nieistniejąca, chyba że się z nimi skontaktowałem - wtedy spotkałem się z gotowymi odpowiedziami, niekończącym się uchylaniem się od odpowiedzi i całkowitą odmową przetworzenia zwrotu.

Jasne jest, że ich obsługa klienta ma na celu zniechęcenie ludzi, aż się poddadzą. Nie zdziwiłbym się, gdyby była to celowa strategia. Traktują klientów jak uciążliwość, a nie priorytet. Jest to szczególnie frustrujące, gdy ich błędy kosztują cię czas i pieniądze, a ty musisz walczyć tylko o to, co ci się należy.

Podsumowując: Mopar Parts Giant to podręcznikowy przykład tego, JAK NIE prowadzić biznesu. Słaba komunikacja, straszne wsparcie i całkowite lekceważenie własnych zasad. Kupuj gdzie indziej, chyba że lubisz być ignorowany, oszukany i zostawiony na lodzie.