2021 Scat Pack M6 - Czy jest jakiś sposób, aby tryb Sport był ustawieniem domyślnym? Muszę go resetować do trybu Sport za każdym razem, gdy go uruchamiam - dzięki!
Będę musiał to sprawdzić. Z tego, co rozumiem, zawory były również całkowicie otwarte w trybie sportowym, ale mogę się mylić.Nie byłem świadomy starszego przycisku "Sport". Tak, z trybami jazdy możesz nacisnąć przycisk, a następnie wybrać żądany tryb. Ale, jak stwierdzono, najłatwiejszym sposobem jest ustawienie ulubionego trybu na tryb "Niestandardowy". Następnie, po uruchomieniu, wystarczy dwukrotnie nacisnąć przycisk Tryby jazdy, a przejdzie on bezpośrednio do trybu niestandardowego. Nie jest wymagane dotykanie ekranu.
Moje wrażenie jest takie, że zawory są częściowo otwarte w trybie Sport, całkowicie otwarte w trybie Track. Właśnie to zainstalowałem i teraz są otwarte na całej długości, przez cały czas. Niezależnie od trybu.
![]()
Inactive Exhaust / Active Exhaust delete for Chargers, Challengers and 300’s from 2015 to present
Inactive Exhaust / Active Exhaust delete for Chargers, Challengers and 300’s from 2015 to present (Z_AES_DELETE)zicmoto.com
Tak, mogę mylić kontrolę trakcji z zaworami wydechowymi. Muszę jeszcze raz sprawdzić.Będę musiał to sprawdzić. Z tego, co rozumiem, zawory były otwarte na sport, ale mogę się mylić.
Unfortunately with the newer setup you don't have a button anymore. With my new TA I have to navigate through the touch screen to get to the performance settings just to activate "Sport" or "track" etc.. My old '18 SP just had a button on the console. It's a little bit of a pain that way.
To fantastyczne wideo referencyjne! Obejrzałem jego film o instalacji shakera i robi dobre filmy. Cóż, w takim razie tryb torowy!Uważam, że tylko tryby Track lub Drag mają je naturalnie w pełni otwarte. Myślę, że tryb Sport jest otwarty tylko w 70%? Tazer może je cały czas trzymać otwarte, podobnie jak Inactive Exhaust
A Guy
Przycisk oznaczony jako "Tryby jazdy"?Nie byłem świadomy starszego przycisku "Sport". Tak, z trybami jazdy można nacisnąć przycisk, a następnie wybrać żądany tryb. Ale, jak stwierdzono, najłatwiejszym sposobem jest ustawienie ulubionego trybu na tryb "Niestandardowy". Następnie, po uruchomieniu, wystarczy dwukrotnie nacisnąć przycisk Tryby jazdy, a przejdzie on bezpośrednio do trybu niestandardowego. Nie jest wymagane dotykanie ekranu.
Moje wrażenie jest takie, że zawory są częściowo otwarte w trybie Sport, w pełni otwarte w trybie Track. Właśnie to zainstalowałem i teraz są otwarte na całej długości, przez cały czas. Niezależnie od trybu.
![]()
Inactive Exhaust / Active Exhaust delete for Chargers, Challengers and 300’s from 2015 to present
Inactive Exhaust / Active Exhaust delete for Chargers, Challengers and 300’s from 2015 to present (Z_AES_DELETE)zicmoto.com
Dlaczego twój ma przycisk "Sport" w porównaniu do "Trybu jazdy"?Myślę, że miał na myśli to
View attachment 1056151
To nie moje. Pokazywałem/wyjaśniałem, do czego odnosił się użytkownik nr 73 w swoim poście z 2018 roku. Mój '21 ma przycisk trybu jazdy.Dlaczego Twój ma przycisk "Sport" zamiast "Trybu jazdy"?![]()
A żeby jeszcze bardziej zamącić w wodzie, mój SRT 392 ma przycisk SRT! 😬2015 do 2018 ma przycisk Sport (Dodge Performance Pages)
2019 i nowsze mają tryby jazdy (SRT Performance Pages)
Wysłane z mojego SM-N960U za pomocą Tapatalk
Zbyt wiele przycisków do wciśnięcia. Po prostu wsiądź i jedź.Po zabawie z niestandardowymi ustawieniami dla mojego nowego TA 392, wydaje się, że zawory wydechowe mogą być powiązane z ustawieniem trakcji. Kiedy wypróbowałem niestandardowe ustawienie z trakcją w trybie sportowym i kierowaniem w trybie torowym, wydech był cichszy niż w ustawieniu trybu "torowego". Mogę sobie to wyobrażać, ale wydawało mi się, że widzę różnicę.
Próbuję dowiedzieć się tego samego. Zacząłem myśleć, że jest to powiązane z ustawieniem skrzyni biegów. To była krótka podróż. Ale to mi powiedziały moje uszy. Myślę, że mogę spróbować trakcji.Po zabawie z niestandardowymi ustawieniami dla mojego nowego TA 392 wydaje się, że zawory wydechowe mogą być powiązane z ustawieniem trakcji. Kiedy wypróbowałem niestandardowe ustawienie z trakcją w trybie sportowym i kierowaniem w trybie torowym, wydech był cichszy niż w ustawieniu trybu "torowego". Mogę sobie to wyobrażać, ale wydawało mi się, że słyszę różnicę.
Zatem podwójne naciśnięcie przenosi Cię do ostatnio używanego trybu czy tylko do ustawień niestandardowych?Tak, dwukrotne naciśnięcie przycisku Drive Mode jest tym samym, co przechodzenie przez ekrany w celu wybrania trybu Custom Drive Mode. I jak ktoś wcześniej powiedział, to pierwsza rzecz, którą robię, gdy uruchamiam pojazd.
Your Custom mode.So the double press brings you to last used mode or just your custom settings?
Około 250 dolarów za wersję z podwójnym obejściem, a jakiekolwiek ustawienia zastosujesz początkowo, pozostaną takie za każdym razem, gdy uruchomisz samochód.Ile kosztują te Tazer? Czy istnieje jakaś wada powodująca utratę gwarancji lub jakakolwiek inna wada korzystania z Tazer do wyłączenia trybu ECO, aby automatycznie uruchamiał się w trybie Performance w nowym Dodge Challenger SPWB?
Wątpię. Zazwyczaj używam trybu sportowego i włączam tryb eco od czasu do czasu na dłuższych trasach autostradowych, co w moim przypadku zdarza się rzadko.Czy dane kiedykolwiek zostały przedstawione, aby wykazać, że awaria podnośnika jest spowodowana brakiem trybu sportowego?
Czy jazda w trybie "ECO" nie skraca żywotności silnika i czy zauważasz dużą różnicę w sposobie jazdy samochodu po przełączeniu na tryb "ECO"?Wątpię w to. Zazwyczaj jeżdżę w trybie sportowym i włączam tryb eco od czasu do czasu na dłuższych trasach autostradowych, co w moim przypadku zdarza się rzadko.