Mam Challengera R/T Shaker z 2015 roku i próbuję zmienić przednie gniazdo zasilania 12 V, aby było zawsze włączone, podobnie jak gniazdo zasilania 12 V w konsoli środkowej. Jedyny problem polega na tym, że z tego, co przeczytałem, dowiedziałem się, że jest to proste, wystarczy zmienić bezpiecznik nr 12 (20) i umieścić go w pozycji B+ tuż nad nim. Jednak bezpiecznik nr 12 nic dla mnie nie robi, nawet po jego wyjęciu oba moje gniazda 12 V nadal działają tak samo. Zamiast tego odkryłem, wyjmując bezpieczniki, że moje gniazda zasilania 12 V są podłączone do bezpiecznika nr 38 (gniazdo konsoli środkowej 12 V, 20) i bezpiecznika nr 61 (przednie gniazdo 12 V, 20), a bezpiecznik nr 61 nie ma zmiennej pozycji, tak jak bezpiecznik nr 12. Moje pytanie brzmi: skoro mój pojazd nie używa bezpiecznika nr 12 dla przedniego gniazda zasilania 12 V (to jedyny bezpiecznik z opcją podwójnego gniazda, zmiennym zasilaniem od zapłonu do B+ zawsze włączone), czy po prostu mam pecha i nie mogę mieć przedniego gniazda zasilania 12 V zawsze zasilanego? Czy istnieje jakikolwiek sposób, bez grzebania przy okablowaniu, abym mógł mieć przednie gniazdo zasilania 12 V zawsze zasilane, mimo że jest zasilane z bezpiecznika nr 61 (pojedyncze gniazdo) zamiast bezpiecznika nr 12 (podwójne gniazdo)? Oto moje pudełko i poprawiony schemat w celach informacyjnych. Dzięki za wszelką pomoc.