Dodge Challenger Forum banner
61 - 80 of 110 Posts
Dzisiaj wysłałem e-mail do Dodge i odpisali, że ten samochód, który kupiłem, był jedynym z tym lakierem i opcjami sprzedanym w USA jako model 2011. Wow.

Dzisiaj wysłałem e-mail do Dodge'a i odpisali, że ten samochód, który kupiłem, był jedynym z tym lakierem i opcjami sprzedanym w USA jako model 2011. Wow.

View attachment 1043917
Ładne. Być może podgrzewacz bloku silnika wyniósł Cię na szczyt, niektórzy zamawiali go tylko po to, by się wyróżniać!

Wysłane z mojego SM-N960U używając Tapatalk

Muszę to sprawdzać, wiem, że Chargery używały 2,65 lub 2,82, ale myślałem, że wszystkie automaty Challenger R/T A5 mają 3,06.

Wysłane z mojego SM-N960U za pomocą Tapatalk
Znalazłem kilka wątków z lat 2010/2011 i z tych wątków wynika, że dopłata w wysokości 100 dolarów miała na celu dodanie LSD do osi 3,06. Wygląda więc na to, że mój samochód ma opcję LSD i stąd opłata. Przynajmniej takie mam odczucia z tych starych wątków...

Znalazłem kilka wątków z lat 2010/2011 i z tych wątków wynika, że dopłata w wysokości 100 dolarów była za dodanie LSD do osi 3.06. Wygląda więc na to, że mój samochód ma opcję LSD i stąd opłata. Przynajmniej takie mam odczucia po przeczytaniu tych starych wątków....
Tak, tak myślałem, z LSD auto myślałem, że po prostu zamienili Getrag, zdjęcia, które mam z tamtych czasów pokazują auta 3.06 z tym samym dyferencjałem co twój i to nie były LSD.

Powiem ci co, uruchom cały swój arkusz budowy tutaj i zobacz, co mówi.

Gdzieś na nim będzie napisane albo Konwencjonalny mechanizm różnicowy, albo Mechanizm różnicowy Anti-Spin.

PEŁNY VIN PO =

WSZYSTKIE WIELKIE LITERY

Jeśli link, który podaje slidd, nie działa, spróbuj drugiego linku na tej stronie.

Próbowałem użyć powyższego linku dla tego pojazdu, ale dał mi to samo, co pierwszy link na stronie, którą zamieściłem.
Image

Drugi link na stronie, którą zamieściłem, dał mi to.
Image

Szukasz tego.
Image

Próbowałem obu, i żaden nie przyniósł rezultatu. Szkoda. Po prostu pusta kartka.

Nieważne, spróbowałem ponownie. Zadziałało. Musiałem pomylić VIN za pierwszym razem.

"Konwencjonalny mechanizm różnicowy". Cóż, ta teoria się skończyła......

Discussion starter · #68 ·
Czy przewinąłeś w dół do sekcji Wyposażenie opcjonalne? Tam znajdziesz wszystko, co różni się od konfiguracji podstawowej.

Nieważne, spróbowałem ponownie. Zadziałało. Musiałem się pomylić przy wpisywaniu numeru VIN za pierwszym razem.

"Konwencjonalny mechanizm różnicowy". Cóż, to obala tę teorię......

View attachment 1043995
Tak więc to jest standardowe 3.06, które wydają się dostawać prawie wszyscy. Nadal nie rozumiem tej opłaty w wysokości 100$.

Zauważyłem, że masz pokrowiec na samochód...czy to było wtedy standardem?
Niestety poprzedni właściciel zatrzymał pokrowiec na samochód i naprawdę ładne dywaniki podłogowe, między innymi. Trochę mnie to wkurza.

• Like
Reactions: ChallyTatum
Dziękuję! Nie mogłem znaleźć mojego po godzinie i okazało się, że problemem były duże litery - jeden z twoich linków zadziałał dla mnie! Szkoda, że to, co zapłaciłem za używane, nie było dużo tańsze niż pierwotna cena 🫠

Możesz wprowadzić swój numer VIN# w tych linkach, aby uzyskać kopię PDF naklejki na okno i/lub arkusza budowy. Należy pamiętać, że naklejki na okno są zazwyczaj dostępne tylko przez kilka lat. Jeśli nie są już dostępne, otrzymasz komunikat o błędzie "Przepraszamy, naklejka na okno dla tego numeru VIN nie jest dostępna". Upewnij się, że numer VIN# jest pisany WIELKIMI LITERAMI
Dziękuję, skorzystałem z Twojej rady i znalazłem swój.

Możesz wprowadzić swój numer VIN# w tych linkach, aby uzyskać kopię PDF naklejki okiennej i/lub arkusza budowy. Należy pamiętać, że naklejki okienne są zazwyczaj dostępne tylko przez kilka lat. Jeśli nie są już dostępne, otrzymasz komunikat o błędzie "Przepraszamy, naklejka okienna dla tego numeru VIN jest niedostępna". Upewnij się, że numer VIN# jest pisany WIELKIMI LITERAMI

Naklejka okienna/Arkusz budowy

Naklejka okienna
----------------
Dla Kanady, niektórzy mówią, że to działa, podczas gdy inni nie

----------------

https://www.dodge.com/hostd/windowsticker/getWindowStickerPdf.do?vin=

https://www.chrysler.com/hostd/windowsticker/getWindowStickerPdf.do?vin=

Użyj swojego numeru VIN, aby uzyskać naklejkę okienną Dodge

(Przewiń w dół do pola, aby wprowadzić numer VIN#, a następnie przewiń do dołu strony wyników, najedź kursorem na Naklejkę okienną, aby wyświetlić opcje Pobierz lub Drukuj w prawym górnym rogu)

Arkusz budowy

A Guy
Cześć Guy - czy wyszukiwanie naklejek okiennych nadal działa?
Zamówiłem samochód w piątek, a pierwszy link do tego wątku mówi "naklejka okienna niedostępna dla tego numeru VIN"

Dzięki z góry.

Discussion starter · #76 ·
Cześć, czy link do arkusza budowy (listy opcji) działa? Naklejka na szybę pojawia się, gdy ma status KZ i jest gotowa do wysyłki/zafakturowana do dealera, jak sądzę.

• Like
Reactions: clazar2121
Discussion starter · #78 ·
Tak, jeśli nie jest zbudowany, to również nie będzie dostępny.

61 - 80 of 110 Posts